Paket flexibel EFTE solpanel 100W inkl regulator MPPT
Paket flexibel EFTE solpanel 100W inkl regulator MPPT

Paket flexibel EFTE solpanel 100W inkl regulator MPPT

Har inget omdömen ännu Skriv en recension
Från: 2.989 kr
Exkl.moms: 2.391 kr
Art.nr: FLX-EFTE-100-10-MPPT
  • Free delivery

  • Money back guarantee

För dej som vill göra det enkelt!
Detta paket med 1st flexibel solpanel á 100W  inkl regulator och kablage, är perfekt anpassat för marint bruk på båt eller till husbil/husvagn.

Bara att sätta upp och koppla in :)

Paketet innehåller allt du behöver för att ladda dina batterier. 

Paketet innehåller:
100W Flexibla solpaneler
1 st Regulator 10A  MPPT för 12V/24V
2st kablar á 5meter solpanel-regulator med MC4-kontakter
2st batterikablar á 2 meter med ringkabelsko och säkring

För mer information se respektive produkt.

MPPT står för Maximum Power Point Tracker och används för att minimera spänningsförlusten mellan solpanelen och batteriet. En MPPT regulator beräknar punkten där mest ström skapas genom att anpassa batteriets och solpanelens spänning. MPPT regulatorer kan höja effekten upp till 35% jämfört med konventionella PWM-regulatorer, och eftersom spänningsskillnaderna mellan batteri och solceller är större på vintern än på sommaren är MPPT regulatorer effektivast vintertid.

Viktigt! Notera kopplingsordning:
1 - Koppla batteriet till regulatorn, plus sedan minus.
2 - Koppla solpanelen till regulatorn, plus sedan minus.
3 - Koppla förbrukarna till regulatorn, plus sedan minus.
Omvänd ordning gäller vid demontering.
Felaktig kopplingssekvens kan skada din regulator!

Flexibla solpaneler kan antingen skruvas eller limmas fast. Väljer du att skruva fast din panel ska du använda de förberedda hål som finns. Borra inga extra hål, då riskerar du att skada solpanelens yta. Väjer du att limma fast din panel rekommenderas att du lägger en obruten sträng lim några centimeter från kanten så att den bildar en försegling. Sikaflex 591 eller 292 kan med fördel användas. Ska du limma panelen på en välvd yta är det viktg att förbereda sandsäckar eller allehanda tunga ting som tynger ner panelen medan limmet torkar. Sikaflex sprids bäst ut med en tandad spackel. Glöm inte bort att maskera både däck och ovansida på solpanelen innan limning. Ta bort maskeringstejpen så snart Sikaflexen torkat för att lippa det dryga jobbet med att ta bort tejpens lim från däck och solpanel i efterhand.
Oavsett om du skruvar eller limmar fast din solpanel kan det vara en bra idé att skydda kanten. Ett enkelt sätt att göra deta är att lägga en fasning med hjälp av Sikaflex 591, men tänk på att vit Sikaflex gulnar med tiden. Maskera noga, lägg en sträng Sikaflex och jämna till med fingret. Doppa fingret i en blandning av vatten och diskmedel för att undvika att Sikaflexen klibbar fast på fingertoppen.

Skriv en recension