Paket med flexibel solpanel 2X120W inkl regulator PWM
Paket med flexibel solpanel 2X120W inkl regulator PWM

Paket med flexibel solpanel 2X120W inkl regulator PWM

Har inget omdömen ännu Skriv en recension
3.635 kr
Exkl.moms: 2.908 kr
Art.nr: FLX-EFTE-P-200-20
  • Free delivery

  • Money back guarantee

För dej som vill göra det enkelt!
Detta paket med 2st flexibla solpaneler á 120W  inkl regulator och kablage, är perfekt anpassat för marint bruk på båt eller till husbil/husvagn.

Bara att sätta upp och koppla in :)

Paketet innehåller allt du behöver för att ladda dina batterier. 

Paketet innehåller:

  • 120W flexibel solpanel
  • 5m kablar solpanel-regulator
  • Regulator 20A PWM
  • 3m kablar med krokodilklämmor
  • Parallellkontakt för parallellkoppling av solpanelerna

För mer information se respektive produkt genom att klicka på bilden i paketet :)

PWM står för Pulse Widht Modulation och betyder att dessa regulatorer sänder korta laddpulser i snabb följd till batteriet. Om batteriet är urladdat sänder regulatorn ut långa pulser i ett tätt intervall och laddningen blir nästan konstant. Om batteriet är fulladdat tickar bara korta pulser långsamt för underhållsladdning. Dock så saknar PWM-regulatorer MPPT-regulatorns effekthöjande egenskaper, här bestämmer istället batteriet spänningen med de förluster det innebär. PWM tar inte hand om överspänning.

Viktigt! Notera kopplingsordning:
1 - Koppla batteriet till regulatorn, plus sedan minus.
2 - Koppla solpanelen till regulatorn, plus sedan minus.
3 - Koppla förbrukarna till regulatorn, plus sedan minus.
Omvänd ordning gäller vid demontering.
Felaktig kopplingssekvens kan skada din regulator!

Flexibla solpaneler kan antingen skruvas eller limmas fast. Väljer du att skruva fast din panel ska du använda de förberedda hål som finns. Borra inga extra hål, då riskerar du att skada solpanelens yta. Väjer du att limma fast din panel rekommenderas att du lägger en obruten sträng lim några centimeter från kanten så att den bildar en försegling. Sikaflex 591 eller 292 kan med fördel användas. Ska du limma panelen på en välvd yta är det viktg att förbereda sandsäckar eller allehanda tunga ting som tynger ner panelen medan limmet torkar. Sikaflex sprids bäst ut med en tandad spackel. Glöm inte bort att maskera både däck och ovansida på solpanelen innan limning. Ta bort maskeringstejpen så snart Sikaflexen torkat för att lippa det dryga jobbet med att ta bort tejpens lim från däck och solpanel i efterhand.
Oavsett om du skruvar eller limmar fast din solpanel kan det vara en bra idé att skydda kanten. Ett enkelt sätt att göra deta är att lägga en fasning med hjälp av Sikaflex 591, men tänk på att vit Sikaflex gulnar med tiden. Maskera noga, lägg en sträng Sikaflex och jämna till med fingret. Doppa fingret i en blandning av vatten och diskmedel för att undvika att Sikaflexen klibbar fast på fingertoppen.

 

 

Skriv en recension